The Soultriggers

Nu-soul, classic soul, blue-eyed soul, Soul with a Capital S; acht muzikanten uit de Nederlandse muziekscene vonden elkaar in hun liefde voor soul in alle vormen en maten. Zij ontmoetten elkaar bij uiteenlopende formaties als Blaas/Band/Blaze Of Glory, The Centimeters, Handsome Poets, Lisa Lois en Erwin Nyhoff (Prodigal Sons), en besloten een ronkende soulband op te richten.


Een ritmesectie van bas, drums, gitaar en toetsen. Soms met de warmte en intimiteit van een rokerige club, maar net zo lief dampend en swingend als een compleet soulorkest. Schurende Hammonds, krakende Rhodes, een gitaar die rockt en zingt, een dansende bas en stuwende drums...
De band is opgebouwd rond een ervaren blazerssectie van trombone, sax en trompet. Drie mannen die al jaren samenspelen en elkaar door en door kennen. 

 Zowel covers als eigen werk met een mix van oude en nieuwe soul – soms zelfs binnen één nummer – met een frisse visie op een onuitroeibare oerkracht binnen de muziek: soul, met of zonder hoofdletter! 

Bouke Bijlsma – vocals
Harmen Jan Teule – saxofoon
Martin Hiddink – trompet
Paul Rademaker – trombone
Wouter Lorist – gitaar
Arthur Rombouts – toetsen
Pieter Althuis – bas
Dirk Ornée – drums

Logo zwart minder wit.png
  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • YouTube Social  Icon