Over

Vanaf mijn geboorte ben ik altijd omringd geweest door muziek en muziekinstrumenten. Hoewel op elk instrument natuurlijk druk lawaai werd gemaakt, werd ik toch het meest getrokken door het instrument van mijn vader: het drumstel. Nadat mijn vader mij de eerste ritmes had geleerd, was ik al gauw om. Ik moest op drumles. Vanaf mijn zesde ben ik drumlessen gaan volgen en al snel vrij serieus geworden met muziek. Dit is nooit meer anders geweest. 

Tijdens mijn tienerjaren ging ik voor het eerst samenspelen met andere muzikanten. Zo speelde ik in muziekschool-bigbands, symfonische orkesten, schoolmusicals, maar ook in een punkrock-band die ik met vrienden had opgericht. Deze ervaringen deden mij beseffen dat ik van muziek mijn beroep wilde maken: ik ging naar het conservatorium.

Op het conservatorium heb ik me ontwikkeld als drummer, maar ook als leraar. Daarnaast heb ik leren producen tijdens deze opleiding. Ik heb hoofdvak drums gevolgd bij Joost van Schaik, Rene Engel en Danny Sahupala.

Als drummer vind ik het belangrijk een goede en betrouwbare

begeleider te zijn. Daarnaast vind ik het belangrijk authentieke muziek te spelen, die een artistieke meerwaarde heeft. 

 

Momenteel speel ik in de New Sound Jazz Machine, een bigband onder leiding van Joris Bolhaar, die (bijna) uitsluitend eigen composities speelt. Ook speel ik bij The Soultriggers, een negen-koppige soulband die eigen nummers en covers speelt. Daarnaast speel ik in veel gelegenheidsformaties en op evenementen en feesten als sessiemuzikant. 

Voor meer informatie over mijn projecten klik op het tabje 'Projecten'.

   

Drums_Dirk_Ornée_NSJM_New_Sound_Jazz_Machine
Drums Dirk Ornee NSJO Nederlands Studenten Jazz Orkest
Drum_Soultriggers_Dirk_Ornée__edited_edited